עידית ברמץ – נטורופתית, הרבליסטית קלינית ומרצה
  • ראשי
  • אודות
  • הרצאות
  • טיפולים
  • פודקסטים
  • סרטונים
  • מאמרים
  • מידע למטופלים
  • צור קשר
  • ראשי
  • אודות
  • הרצאות
  • טיפולים
  • פודקסטים
  • סרטונים
  • מאמרים
  • מידע למטופלים
  • צור קשר
  • ראשי
  • אודות
  • הרצאות
  • טיפולים
  • פודקסטים
  • סרטונים
  • מאמרים
  • מידע למטופלים
  • צור קשר
  • ראשי
  • אודות
  • הרצאות
  • טיפולים
  • פודקסטים
  • סרטונים
  • מאמרים
  • מידע למטופלים
  • צור קשר
מתכון לציר עצמות בקר
ראשי » בריאות העצם » מתכון לציר עצמות בקר

מתכון לציר עצמות בקר

אין תגובות
  • מהאתר של אביבה אברון  gapsisrael.co.il   – עם שינויים קלים.

 לסוג העצמות שנעשה בהם שימוש יש חשיבות רבה והם יקבעו את איכותו של המרק ואת איכות הג’לטין  שניתן להפיק ממנו.

מהיכן ניתן לרכוש עצמות?

מומלץ מחברת חי בריא או מחברת ארצינו.

אם רוכשים באתר של חברת ארצינו Artzenu.co.il בחרו:
-Beef Soup Bones (בחוצץ Organ Meats)

-Beef Osso Bucco (בחוצץ Beef)

-Beef Knees


מרכיבים:

  • בשר רגל (כולל עצמותיו)
  • 1 1/2 ק”ג בשר צוואר או צלעות
  • 2-2/12 ק”ג עצמות מפרק.
  • 2 כפיות או יותר מלח הימלאיה או אטלנטי
  • 2 כפות חומץ תפוחים אורגני
  • שורש סלרי ושורש פטרוזיליה  – חתוכים לחתיכות גדולות 
  • 3-4 מקלות סלרי
  • 1-2 בצלים
  • תבלינים טבעיים וללא תוספות: מלח, כורכום, כמון, קארי (ללא פלפל שחור), פפריקה לא חריפה.
  • עלה דפנה, טימין טרי
  • עלים (מומלץ אורגניים): פטרוזיליה, כוסברה, שמיר


    אופציונאלי: 

  • 2-4 גזר
  • קישואים
  • דלורית 

הערה: – המלח מוסיף הרבה מינרלים חיוניים לתבשיל ומשפר טעמו. 2 כפיות מלח לסיר של 8 ליטר זאת כמות מינימלית. שימו 2 כפיות ותטעמו. הוסיפו עוד חצאי כפיות עד שתחליטו שזה טעים.


הכנה:

-הניחו את העצמות והבשר בסיר.

(אפשר לצלות את העצמות בתנור ב-180 מעלות עד שהן חומות, להשבחת הטעם).

-מלאו הסיר במים קרים (לא חמים), 1 ס”מ מעל הבשר והעצמות. 

-הוסיפו 2 כפות חומץ ותנו לסיר לעמוד במשך 30 דקות .

-התחילו את הבישול מבלי לשפוך את החומץ. הביאו לרתיחה ונקו את הקצף הלבן שעולה. 

– הוסיפו מלח. 
–כסו ובשלו  על אש נמוכה או על פלטה חשמלית, למשך 48-72 שעות.

-הוסיפו את הירקות בשעות האחרונות של הבישול 

** אם התאדו המים במהלך הבישול– הוסיפו מעט.

כשמוכן, תנו למרק להצטנן מעט,  וסננו. 
את הנוזל שהתקבל, הלא הוא ציר העצמות, אחסנו במקפיא במנות קטנות. 

(השאירו הרבה מקום בצנצנת, כ-5 ס”מ, להתפשטות הנוזל והאויר. אם אין מספיק אויר, הצנצנת עלולה להתפוצץ). 


הערה:
אין לחמם את הציר במיקרוגל. 

מערכת עיכול רגישה מתכון ציר עצמות
« הקודם
הבא »
מאמרים אחרונים
תזונה דלת פחמימות – המסייעת למיגור זיהומי מעיים – לבעלי סוג דם O

תזונה דלת פחמימות – המסייעת למיגור זיהומי מעיים – לבעלי סוג דם O

ביציםדגים

למה אני לא מצליח לרדת במשקל ולשרוף שומן  – חלק א’

למה אני לא מצליח לרדת במשקל ולשרוף שומן – חלק א’

כמה

בריאות המוח ושמירה על הזיכרון – הרצאה במסגרת עיל”ם  – דצמבר 2020

בריאות המוח ושמירה על הזיכרון – הרצאה במסגרת עיל”ם – דצמבר 2020

תזונה

תרגול נשימה סרעפתית – בשכיבה

תרגול נשימה סרעפתית – בשכיבה

שכב

3 דברים שלא ידעת על כולסטרול

3 דברים שלא ידעת על כולסטרול

הכולסטרול

מה יכול להחליף שקדי מרק? ויהיה גם בריא?

מה יכול להחליף שקדי מרק? ויהיה גם בריא?

מה

מה ההיגיון בתזונה לפי סוג דם? על קצה המזלג

מה ההיגיון בתזונה לפי סוג דם? על קצה המזלג

מרבית

איזו תזונה מתאימה לבעלי סוג דם O ?- ההנחיות החשובות ביותר

איזו תזונה מתאימה לבעלי סוג דם O ?- ההנחיות החשובות ביותר

בעלי

אומגה 3 – מהם המקורות הטובים ביותר לה בתזונתינו?

אומגה 3 – מהם המקורות הטובים ביותר לה בתזונתינו?

אומגה

מאמרים אחרונים
  • מקלוני אוזנייים לבדיקת הרוק
  • מתכון לממרח שעועית
  • מתכון לנשנוש קולורבי
  • בדיקת רוק לבעלי סוג דם B
  • עצירות נשימה קצרות
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
Design by Elementor
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס