- מהאתר של אביבה אברון gapsisrael.co.il – עם שינויים קלים.
לסוג העצמות שנעשה בהם שימוש יש חשיבות רבה והם יקבעו את איכותו של המרק ואת איכות הג’לטין שניתן להפיק ממנו.
מהיכן ניתן לרכוש עצמות?
מומלץ מחברת חי בריא או מחברת ארצינו.
אם רוכשים באתר של חברת ארצינו Artzenu.co.il בחרו:
-Beef Soup Bones (בחוצץ Organ Meats)
-Beef Osso Bucco (בחוצץ Beef)
-Beef Knees
מרכיבים:
- בשר רגל (כולל עצמותיו)
- 1 1/2 ק”ג בשר צוואר או צלעות
- 2-2/12 ק”ג עצמות מפרק.
- 2 כפיות או יותר מלח הימלאיה או אטלנטי
- 2 כפות חומץ תפוחים אורגני
- שורש סלרי ושורש פטרוזיליה – חתוכים לחתיכות גדולות
- 3-4 מקלות סלרי
- 1-2 בצלים
- תבלינים טבעיים וללא תוספות: מלח, כורכום, כמון, קארי (ללא פלפל שחור), פפריקה לא חריפה.
- עלה דפנה, טימין טרי
- עלים (מומלץ אורגניים): פטרוזיליה, כוסברה, שמיר
אופציונאלי: - 2-4 גזר
- קישואים
- דלורית
הערה: – המלח מוסיף הרבה מינרלים חיוניים לתבשיל ומשפר טעמו. 2 כפיות מלח לסיר של 8 ליטר זאת כמות מינימלית. שימו 2 כפיות ותטעמו. הוסיפו עוד חצאי כפיות עד שתחליטו שזה טעים.
הכנה:
-הניחו את העצמות והבשר בסיר.
(אפשר לצלות את העצמות בתנור ב-180 מעלות עד שהן חומות, להשבחת הטעם).
-מלאו הסיר במים קרים (לא חמים), 1 ס”מ מעל הבשר והעצמות.
-הוסיפו 2 כפות חומץ ותנו לסיר לעמוד במשך 30 דקות .
-התחילו את הבישול מבלי לשפוך את החומץ. הביאו לרתיחה ונקו את הקצף הלבן שעולה.
– הוסיפו מלח.
–כסו ובשלו על אש נמוכה או על פלטה חשמלית, למשך 48-72 שעות.
-הוסיפו את הירקות בשעות האחרונות של הבישול
** אם התאדו המים במהלך הבישול– הוסיפו מעט.
כשמוכן, תנו למרק להצטנן מעט, וסננו.
את הנוזל שהתקבל, הלא הוא ציר העצמות, אחסנו במקפיא במנות קטנות.
(השאירו הרבה מקום בצנצנת, כ-5 ס”מ, להתפשטות הנוזל והאויר. אם אין מספיק אויר, הצנצנת עלולה להתפוצץ).
הערה:
אין לחמם את הציר במיקרוגל.