לחץ כאן לצפייה ברשימת המזונות המלאה המותרת – ללא שלבים
שלב 1:
מרק עוף עם ירקות מרוסקים: גזר, קישואים (ללא קליפה וגרעינים), בצל, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי שבושלו במרק אך לא לאוכלם, צרור עלי פטרוזיליה/כוסברה/שמיר שבושלו במרק אך לא לאוכלם, דלעת/דלורית. ראו כאן מתכון. חליטות ללא קפאין, ג’לטין, מים.
שלב 2 – להוסיף:
מיץ ירקות כבושים (מתחילים ב 1-2 כפיות מהמיץ בלבד ביום). ראו כאן מתכון מס’ 3
שלב 3 – להוסיף:
-דגים – מבושלים ואפויים, סרדינים, טונה.
-ביצים – להתחיל מחלמונים (כשהבטן מאוד רגישה: מביצת חופש) ->ביצה רכה -> ביצה קשה- >מקושקשת
-עוף – מבושל / אדוי
-ירקות מאודים: להתחיל עם קישואים (ללא קליפה וגרעינים), גזר, עגבניות, בצל (ללא תפ”א, תירס, בטטה, פטריות).
-טחינה
שלב 4 – להוסיף:
-לפתן מתפוח ירוק (ראו כאן מתכון – הכינו אותו ללא המתקה)
-תפוח עץ אפוי מרוסק .
–שתייה: כפית שקדייה בכוס מים ולערבב היטב.
שלב 5 – להוסיף:
– הירקות המופיעים בשלב 3 – מבושלים.
-שעועית ירוקה מבושלת היטב וטחונה.
שלב 6 – להוסיף:
-ניתן להוסיף את הירקות המבושלים הבאים. יש לרככם היטב בבישול: עלים ירוקים (פטרוזיליה, כוסברה, תרד, מנגולד). ראו כאן מתכון לביצה מקושקשת משודרגת. פלפלים.
-דגים כבושים – בהדרגתיות. ראו כאן מתכון מס’ 4. הכינו ללא דבש.
-גהי ביתי. להתחיל בכפית.
-תבשילי קדירה של בשר עם ירקות
-כפית מיץ כבושים בכל ארוחה
שלב 7 – להוסיף:
סטיביה : “מתוק-מרזה” 100% סטיביה (של חברת נופר).
שלב 8 – להוסיף:
ירקות מבושלים נוספים (שרוככו היטב): סלרי, ארטישוק, פרחי ברוקולי (ללא גבעול), שעועית ירוקה, חציל, שומר, שום.
-פנקייק מחמאת שקדים –ראו כאן מתכון – המתיקו עם סטיביה במקום דבש המופיע במתכון.
-ביצים מקושקשות מבושלות בגהי או בשומן אווז.
-ירקות כבושים במלח בלבד (ללא חומץ). לפי מתכון מס’ 3 כאן. בהדרגה רבה.
שלב 9 – להוסיף:
-חמאה
–עלים טחונים- לדוג’ כפסטו.
שלב 10 – להוסיף:
-לחם משקדים טחונים או מקמח אגוזים או זרעים אחר מהמותרים. ראו כאן מתכון – הכינו ללא דבש.
-לחם מקמח שקדים. המתכון כאן אפשרי באם ניתן להחליף את את הדבש בסטיביה
-בשר בצלייה או בגריל (אך לא מטוגן / על האש)
-שמן זית מכבישה קרה
-מיצי ירקות: מיץ ירקות סחוט טרי. ללא סיבים. להתחיל מכמה כפות של מיץ גזר. (אח”כ לנסות להוסיף חסה. ותפוח ירוק/אגס /אשכולית למתיקות)
שלב 11 – להוסיף:
-ירקות חיים.
בהדרגתיות ובחנו את התחושה בבטן.
התחילו עם: חסה ללא העורק הפנימי, מלפפון קלוף וללא גרעינים.
שלב 12 – להוסיף:
-פירות טריים:
תפוח (לא מתוק), אשכולית, אגס, פומלה.
רק עד 4 ליום. לא אחרי האוכל.
-נבטי ברוקולי, נבטים סיניים.
שלב 13 – להוסיף:
-אגוזים טחונים: אגוזי מלך, זרעי דלעת, שקדים, לוז, פקאן, צנוברים, מקדמיה.
-ירקות חיים נוספים.
שלב 14 – להוסיף:
להשתדל להרחיב את מגוון המזונות:
ירקות
עלים ירוקים
נבטים
דגים עשירים באומגה 3
שלב 15 – להוסיף:
-אגוזים חיים (מהמותרים שצויינו לעיל).
שלב 16 – להוסיף:
קטניות – אינדיבדואלי – לפי מצב המעיים:
עדשים (ללא מפרישים), שעועית שחורה,
(לוביה, אזוקי).