לשורש הכורכום הטרי סגולות רפואיות רבות.
מומלץ לגרד מעט ממנו לתוך התבשילים ולתת לו להתבשל עמם (כגון לסיר מרק).
אפשר גם להכין מראש כך:
- גרדו כמות גדולה של שורש כורכום טרי.
- הוסיפו אותו לסיר ומזגו מעט מים רותחים (כ 2 ס”מ גובה מעל השורש המגורד).
- הביאו לרתיחה, הנמיכו האש ובשלו למשך כ25-30 דקות על אש בינונית – נמוכה.
- כשמתקרר מזגו לתבנית שקעים או למגש קרחונים והכניסו להקפאה.
- כעת, תוכלו להוסיף בקלות קוביית קרח לתוך התבשילים שלכם 🙂