מהתפריט המלא שלהלן לגזור את הרלוונטי למטופל. להתקדם בשלבים.
תבלינים שניתן להשתמש בהם: טבעיים ללא תוספות: מלח, פפריקה, כורכום, כמון, ללא אבקות מרק / אבקות שום וכד’.
שתיה אפשרית: מיץ ענבים (ללא סוכר) , תרכיז תפוחים (של סיידר הגליל או של בי אנד די), תירוש של מזרחי, חליטות תה צמחים.
לאחר 3 חודשים, ובהתאם להתקדמות: ניתן לשקול להוסיף עדשים (לא לסוג דם B), אפונה, שעועית לבנה.
ארוחת בוקר
-ביצים (קשות / מקושקשת / עין – ראי מתכון להכנת ביצה מקושקשת שערכה התזונתי רב) / אגג מאפינס (ראי כאן מתכון-. בשלבים ראשונים של התזונה הכיני אותם מקישוא, גזר, דלורית).
-סרדינים (עדיף) או טונה.
-קוטג’, גבינת גאודה, חמאה, שקדיה.
–סלטים בהכנה ביתית: סלט סלק, סלט פלפלים, רוטב פסטו (ראי כאן מתכון להכנתו).
-ירקות חיים (בשלבים שאפשרי): מלפפון, פלפל אדום, צהוב, כתום, גזר, חסה. עלי בייבי, בצל ירוק, נבטי אלפלפא, נבטי ברוקולי, עלי פטרוזיליה, עלי כוסברה, בצל יבש.
(באם עובר טוב בבטן: כרוב, קולורבי, שומר, שום)
(נדע בהמשך לגבי עגבניה).
-אופציונאלי: לחם מקמח שקדים (ראי מתכונים 7 ו 8 כאן).
שייק פירות (ראי כאן פירות מומלצים) עם כפית שקדיה.
(מומלץ להוסיף לשייק חסה ללא העורק הראשי ואז לסננו- להוצאת הסיבים).
ארוחת צהריים
-מרק בשר (ראי כאן מתכון) או קציצות בשר עם ירק (ראי כאן מתכון) או פשטידה מירקות, ביצים ובשר.
-תבשיל הודו עם ירקות ראי כאן מתכון – הכיני אותו ללא כרובית.
-ירקות מבושלים: גזר, קישוא, דלורית, סלק, כרישה, סלרי, פלפל, חציל, בצל, עלים ירוקים, (כגון: פטרוזליה, כוסברה, שמיר), שום.
-תרד ועלי מנגולד אותם יש לבשל בסיר עם מים ולסננם טרם השימוש.
שעועית ירוקה מבושלת היטב. בשלבים ראשונים – טחונה (בהמשך ניתן לאפות בתנור ירקות ולהוסיף שעועית ירוקה מסנפרוסט).
(שורש פטרוזליה / כוסברה – בשלב ראשון יכולים להיכלל בתבשילים אך לא לאוכלם).
(אם עובר טוב בבטן: ברוקולי, כרובית, כרוב, שומר).
(נדע לפי תוצאת בדיקת הרוק לגבי: דלעת, עגבניה).
ארוחת ערב
תבשיל דג (ראי דגים מומלצים) עם ירקות מבושלים (ראי מומלצים בארוחת הצהריים).
ארוחת ערב – אופציה נוספת
מרק ירקות עשיר טחון עם הודו.
ארוחת ערב – אופציה נוספת
פנקייק מחמאת שקדים ראי כאן הנחיות להכנתו
או פנקייק מביצים ובננות (מבננות בשלות היטב עם כתמים שחורים על הקליפה).
או יוגורט 24 שעות ראי כאן מתכון להכנתו עם לפתן פירות ראי כאן מתכון בשלבים ראשונים התחילי עם תפוח ואגס. (בהמשך ניתן להמירו בפירות טריים ואגוזים טחונים. ראי כאן אגוזים מותרים).
רעיונות לנשנושים כשרעבים:
רסק תפוחים או תפוח עץ בתנור.