בישול הדוחן
- שטפו את הדוחן היטב במסננת מתחת לברז (מומלץ להשרותו לפני כן בקירור).
- בשלו אותו כמו אורז אך עם כמות מים גדולה יותר: 3 כוסות מים על כוס דוחן.
- תבלו במלח, פפריקה, פטרוזיליה, ומעט שמן זית.
- בסיום הבישול מקבל הדוחן מראה קצת דביק ועיסתי.
הרכבת המאפה
- צקו את הדוחן לתבנית והכניסו למקרר, לא מכוסה.
- לאחר מספר שעות הוא מתייבש מעט.
- פזרו מעליו : פרוסות פטריות (שמפיניון או פורטבלו), ברוקולי , כרובית, או ירקות אחרים לפי הטעם.
- תבלו מעל עם מלח, תבלינים אהובים נוספים ועלים ירוקים.
- הכניסו לתנור שחומם מראש, לחום בינוני, ל 30-45 דקות.
- מומלץ לקרר לפני האכילה על מנת שיתמצק.
המתכון מועיל לבעלי סוג דם B