מתאים לבעלי סוג דם O ו B
תוספת נהדרת לסלט:
חומרים:
- 2 כוסות קינואה שהושרתה למשך הלילה במקרר (שטפו היטב טרם ההשריה).
- 1/3 כוס זיתים ירוקים ללא גרעינים, חתוכים גס.
- פלפל אדום, כתום וצהוב – חתוכים גס.
- 2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות.
- 5 ביצים
- 1 כף רוטב פסטו ביתי או קנוי.
- 3 כפות טחינה
- מלח לפי הטעם
הכנה
- את הבטטות והפלפלים שימו בתבנית אפייה מרופדת והכניסו לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות. תנו להם להאפות בתנור כ 20 דקות (עד שהבטטות מתרככות מעט).
בנתיים בשלו את הקינואה:
- העבירו אותה למסננת ושטפו אותה היטב, מתחת לברז, במשך כדקה.
- בשלו אותהכמו פסטה: הכניסו לסיר עם מים רותחים ובשלו כ 15-20 דקות עד שהיא מוכנה.
הרכבת הפשטידה:
- הנמיכו את חום התנור ל 170 .
- ערבבו את כל החומרים יחד בקערה (כולל הירקות האפויים).
- צקו לתבנית אפיה מרופדת והכניסו לתנור לכחצי שעה, עד שתתייצב.
- כשמוכנה – צננו מעט לפני האכילה
המתכון מתאים לבעלי סוג דם O מפרישים ולא מפרישים