המתכון מתאים לבעלי סוג דם B ו O .
חומרים
- תבנית שקעים
- 6 ביצים
- 1 קישוא
- 1 פלפל אדום
- 1 בצל קטן
- צרור עלים ירוקים לפי הטעם כגון: שמיר, עלי פטרוזיליה, בצל ירוק
- מלח, פלפל שחור גרוס (מטופלים שהונחו להימנע מאכילת פלפל יכולים להחליפו בתיבול אחר לפי הטעם כגון קארי).
- שמן זית
הכנה
- חיתכו את הפלפל לרצועות דקות (כחצי ס”מ) וכל רצועה חותכים לשניים
- חתכו את הבצל לפרוסות דקות (רוחב כחצי ס”מ), וכל פרוסה חתכו לשניים.
- חתכו את הקישוא לרצועות (כ 2 ס”מ X 2 ס”מ).
- חממו במחבת מעט שמן זית והזהיבו את הבצל.
- הוסיפו את הירקות והקפיצו אותם כ 5 דקות עד שיתרככו.
- הניחו בצד שיתקררו.
- בקערה אחרת: טרפו את הביצים וערבבו עם התבלינים.
- חממו תנור ל 180 מעלות.
- שמנו את תבנית השקעים עם מעט שמן זית.
- הניחו את תבנית השקעים על תבנית רגילה -כדי שיהיה קל להעבירה לתנור.
- חלקו את הירקות בין השקעים.
- הוסיפו לכל שקע מתערובת הביצים (השאירו כחצי ס”מ ריק – כי המאפינס יתנפחו באפיה).
- הכניסו לתנור למשך 20 דקות.
טיפ
- לאחר שהתנסתם במתכון זה תוכלו לגוון ולהשתמש בירקות נוספים כגון ברוקולי, פטריות פורטבלו.
בעלי סוג דם B יכולים להוסיף גם: כרובית ופטריות שמפיניון.