חומרים
2 כוסות עלי בזיליקום טריים
2 שיני שום גדולות
1/4 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה
טוחנים בבלנדר / מעבד מזון את הבזיליקום, השום, האגוזים. מוסיפים את השמן בהדרגה,
בזמן שטוחנים, מתבלים במלח וממשיכים לטחון בפולסים עד למרקם הרצוי.
רצוי להמתין חמש דקות לפני האכילה, לערבוב טעמים.
** טיפים:
1. לקבלת מלוא ערכיו הרפואיים של השום קצצו אותו ותנו לו לשהות באוויר כ 20 שניות לפני הכנסתו לבלנדר / ערבובו עם חומרים אחרים.
2. אפשר ומומלץ להוסיף עלים ירוקים נוספים (כגון פטרוזיה, כוסברה, שמיר) – דרך טעימה וכיפית להוסיף עלים לתפריט.