מצרכים
-1/2 ק”ג בשר בקר טחון (מומלץ טחון פעמיים).
-1/2 ק”ג הודו טחון (שווארמה- נקבה).
-צרור גדול של עלים ירוקים קצוצים (כגון: עלי פטרוזיליה, עלי כוזברה, בצל ירוק, שמיר).
-2-3 גזרים מגורדים.
-4 שיני שום קצוצות (או יותר לפי הטעם).
-תיבול: פפריקה, כורכום, כמון, קארי, מלח – לפי הטעם (כחצי כף שטוחה).
-1-2 כפות שמן זית .
הכנה
– ערבבו היטב את כל המרכיבים (כולל שמן הזית).
– גלגלו עם היידים לקציצות.
-הניחו על תבנית משומנת במעט שמן זית.
-הכניסו לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות (תלוי בתנור).
-לאחר כ 20 דקות (כשהקציצות עשויות למעלה) הפכו ואפו לעוד כ 10 דקות (תלוי בתנור. הקציצות צריכות להיות רכות ועשויות אך לא יבשות).
טיפים
- תוכלו להכין כמות מראש, לאחסן במקפיא ולהשתמש בעת הצורך.
- אם הומלץ לכם לכלול תרד בתזונתכם, כדאי להוסיפו לקציצות – ישביח את טעמן.
לפני כן בשלו אותו במים כ 10 דקות וסננו (להוצאת החומצה האוקסלית).