רכיבים
- 3 כוסות כוסמת ירוקה (לא חומה).
- כוס מים.
- מעט שמן קוקוס
- 1/2 כפית מלח (או יותר לפי הטעם)
אופן ההכנה
- משרים את הכוסמת במים ללילה (אם אי אפשר ניתן להסתפק בשעתיים).
- שוטפים היטב ומסננים. מוסיפים כוס מים, שופכים למג’ימקס ומפעילים עד שמתקבל מרקם של שמנת.
- שופכים את התערובת לכלי זכוכית ונותנים לה לנוח למשך כמה שעות.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מוסיפים לתערובת מלח. ניתן להוסיף גרעינים או פירות יבשים.
- משמנים תבנית לחם/ אינגליש קייק במעט שמן ושופכים לתוכה את התערובת.
- אופים במשך 45-50 דקות. אם הלחם עדיין רך בפנים ניתן לכסות את התבנית ולהמשיך את האפייה.
- מניחים ללחם להתקרר ואז ניתן לפרוס .
הערה:
לקבלת מרקם טעים יותר: ניתן לאפות על 250 מעלות למשך 25 דקות כשהתבנית מכוסה, להוציא את הכיסוי ולהמשיך בחום של 200 מעלות לעוד 30 דקות
(פחות מומלץ כשהלחם מכיל אגוזים או גרעינים)