מצרכים
- קינואה שנשטפה היטב, הושרתה לילה במקרר ונשטפה שוב
- הרבה מים רותחים
- מלח
אופן הכנה
- הרתיחו סיר גדול עם הרבה מים. בערך שני ליטר לשתי כוסות.
- הוסיפו מלח (ככפית גדושה לכוס- מכיוון שחלק ניכר ייצא בעת הסינון).
- כשהמים רותחים הוסיפו את הקינואה.
- הנמיכו לחום בינוני. לאחר 10-14 דקות, כשהקינואה התבשלה אך לא רכה מידי סננו למסננת דקה (אין לשטוף את הקינואה).
- תנו לקינואה לעמוד עוד כמה דקות במסננת – והיא מוכנה.
כעת תוכלו להשתמש בה כבסיס לסלטים, פשטידות או כתוספת למרק.