בניגוד לדיעה הרווחת, צרבת נובעת, לעיתים קרובות, ממצב של מחסור בחומצת קיבה (היפוכלורידריה) ולא בשל עודף בה.
במצב זה, המזון לא מתעכל כראוי, שוהה זמן ארוך יותר בקיבה ותוסס. גזי התסיסה עולים כלפי מעלה וגורמים לפתיחתו של השוער שבין הקיבה לוושת (הספינקטר העליון) וחומצה מצליחה לזלוג מהקיבה אל הוושת ואנו חשים צרבת.
כיצד נוכל לדעת האם הצרבת ממנה אנו סובלים נובעת ממצב זה?
ניתן לשתות חצי לימון שנסחט לחצי כוס מים פושרים, לפני הארוחה.
אם הוקלה הצרבת לאחר הארוחה- > הדבר מרמז על כך שהצרבת נובעת ממחסור בחומצת קיבה.
כדאי לדעת שאנשים רבים סובלים ממחסור בחומצת קיבה. אשר, לאורך זמן, עלול לגרום לקשיי עיכול, אי ספיגה של חומרים מזון חשובים, נשירת שיער, דלדול עצם ועוד..
.