מתכון למרק עוף מהאתר של אביבה אברון gapsisrael.co.il – עם שינויים
הערה:
ניתן לרכוש את העוף ועצמות העוף האורגניים בחברת ארצינו:
באתר: Artzenu.co.il
תחת תפריט Chicken בחרו:
Organic Chicken Bones
Organic Chicken Legs
Organic Chicken Quartered (או לחילופין קנו עוף שלם וחתכו אותו בעצמכם)
מצרכים
- עוף אורגני שלם, כולל עצמותיו, חתוך לחלקים
- 2-4 רגלי עוף אורגני
- עצמות עוף אורגני
- (אופציונאלי: חתיכת בשר בקר איכותי, 3 עצמות בקר).
- מים קרים, 3 ס”מ מעל הבשר
- 4-6 גזרים
- דלורית (ללא גרעינים)
- קישואים (ללא גרעינים וקליפה)
- 2 בצלים
- שורש סלרי ושורש פטרוזיליה – חתוכים לחתיכות גדולות – להוציאם בתום הבישול.
- צרור עלים ירוקים אורגניים קשור – עלי פטרוזליה, כוסברה, שמיר – להוציאם בתום הבישול.
- 1-2 כפות חומץ תפוחים אורגני (מומלץ של חברת נטורפוד)
- מלח (עדיף ים אטלנטי).
- פפריקה, כמון, כורכום.
אופן ההכנה
- רחצו את העוף במים.
- השרו את העוף בסיר עם מים קרים נקיים וכף או שתיים חומץ תפוחים לכחצי שעה.
- בשלו את העוף עם המים והחומץ שהושרה בהם (אם הרגשתם את החומץ לאחר הבישול, תוכלו לשים פחות בפעם הבאה): הביאו לרתיחה ונקו את הקצף שמופיע על פני המים. (נוח לעשות זאת בעזרת מסננת קטנה).
- הוסיפו פפריקה מתוקה, כמון, כורכום.
- הקטינו את האש, כסו את הסיר ובשלו 1 1/2 – 2 שעות (עדיף שעתיים)
- הוסיפו את כל שאר הירקות ואת המלח בשעה האחרונה של הבישול.
- כשהמרק מוכן סננו אותו והחזירואת העוף ההודו והבשר (ללא העצמות והעור) הגזר, הדלורית, הבצל.
- הניחו לו להתקרר והסירו את השומן שנקרש למעלה.
**באם העוף אינו אורגני: לאחר רחיצתו במים (השלב הראשון במתכון) יש להניחו בסיר ולשפוך עליו מים רותחים. לאחר 5 דקות לשפוך את המים ולהמשיך כרגיל במתכון (להשרותו במים קרים עם חומץ והלאה..)
חשוב: כיצד להפוך את המרק לג’לטיני ומבריא יותר?
- יש להתחיל את בישול המרק עם מים קרים ולא חמים.
- לאחר הרתיחה הראשונית, יש לבשל את המרק על אש נמוכה ולא על רתיחה עוצמתית (צריך להתבשל על בעבוע עדין)
- לצורך הבראת המעי – לא להשתמש בפלפל שחור, אבקת מרק, אבקת שום וכד’
- אין לחמם את המרק או העוף במיקרוגל – זה הורג את האנזימים והחיידקים המיטיבים.
כמה מים ומלח צריך?
- כמות המים צריכה לכסות את העצמות ולא יותר. אם התאדו מים אפשר להוסיף קצת בחזרה.
- 2 כפיות מלח לסיר של 8 ליטר זה כמות מינימלית. אפשר גם לשים כפול ויותר. תתנסו על פי גודל הסיר שלכם ועל פי הטעם.
- בסוף הבישול העוף צריך להיות רך וממש נופל מהעצמות
איך לאחסן את המרק?
-אחרי שהמרק מצטנן תוכלו לשמור חלק לצריכה מיידית ואת השאר תוכלו להעביר לצנצנות להקפאה (בהקפאה – השאירו כ 5 ס”מ מקום בצנצנת להתפשטות הנוזל והאוויר).
-לא להכניס את המרק למקרר כשהוא חם.