אומגה 3 נחוצה מאוד לבריאותינו ומצויה במעט ממזונותינו (מאז החלו להאכיל את בע”ח במזון שאינם מזונם הטבעי)- על כן עלינו לבחון האם תזונתינו מכילה מספיק מקורות לה. היא מצויה בסרדינים, אנשובי, בקלה/קוד, הליבוט, מקרל – לא מעושן, סלמון (בר), הרינג, רוטבראש, ורדינון.
מבין הדגים המצויינים המומלצים ביותר הם הדגים שגודלם קטן (לדוגמא סרדינים עדיפים על פני סלמון) – היות והם בתחתית שרשרת המזון הימית וככאלו ספגו פחות כספית (ומתכות נוספות) לגופם.
בניגוד לדיעה הרווח דג טונה בארץ אינו מקור לאומגה 3 היות והחלקים השמנים שבה, המכילים אומגה 3, נשלחים לשווקים במזרח.
ניתן להשיגה גם במספר מזונות צמחיים – אולם צריך לקחת בחשבון שלא כולם יוכלו להפיק מהם את מלוא התועלת (מכיוון שהנגזרת הצמחית של האומגה 3 צריכה לעבור המרה בגוף ל 2 נגזרות חיוניות נוספות – EPA ו DHA . המרה שלא מתבצעת כראוי אצל כולנו): זרעי פשתן (לטחון סמוך לאכילתם), זרעי צ’יה ועלי רגילת הגינה.
בשנתיים האחרונות קיימת אפשרות לבצע בדיקה המודדת את רמת האומגה 3 בגופינו (נקראת אינדקס אומגה). מי שלא אוכל מספיק מקורות לה – מומלץ שיבצע את הבדיקה.